Lighthouse Property Services gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Verhuren of verkopen?

Verhuren of verkopen?

 

Wat doen de huizenprijzen?

Volgens de meest recente cijfers van NVM-makelaars, heeft de woningmarkt “weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren”. NVM-voorzitter Onno Hoes vertelde de Volkskrant dat er: “vanwege het structurele woningtekort, ook op de lange termijn waarschijnlijk geen einde komt aan de stijging van de huizenprijzen. Zelfs niet als er een tweede golf komt en het land ­opnieuw in lockdown gaat.” 

Hans van der Ploeg van VBO, vereniging van makelaars en taxateurs, ziet hetzelfde. “In de [corona]crisis was er nog steeds heel veel interesse voor de gewilde objecten en werd er nog steeds stevig boven de vraagprijs geboden. Laten we helder zijn, het woningtekort dat we voor de crisis hadden, is nog steeds niet opgelost.”

Ook woningeigenaren lijken zich inmiddels minder zorgen te maken over de daling van huizenprijzen, zo blijkt uit de derde coronapeiling onder leden van Vereniging Eigen Huis.  Het percentage huiseigenaren dat bezorgd is over eventuele daling van huizenprijzen door de coronacrisis, daalde in de periode april tot en met juli van 50% naar 22%. En ook de verwachting over een afnemende vraag naar woningen daalde spectaculair van 72% aan het begin van de crisis naar 32% in juli.

Anderen verwachten dat er een (lichte) prijscorrectie zal komen. De Nederlandsche Bank rekent bijvoorbeeld voor dit jaar nog op een stijging van de prijzen, maar verwacht voor volgend jaar een kleine daling met 2,1 procent en in 2022 met 3,7 procent.

Huurprijzen stijgen nog steeds

Pararius, het online platform voor woningverhuur, zag de gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector in het tweede kwartaal van 2020 met 2,4 procent stijgen. In grote steden, die sterk afhankelijk zijn van toeristen en expats, daalden de gemiddelde huurprijzen wel iets, maar in Haarlem en omgeving ging de gemiddelde huuropbrengst per vierkante meter het afgelopen kwartaal opnieuw iets omhoog.

Recordaantal verhuurtransacties in Haarlem en omgeving

De cijfers van VBO, NVM, Pararius en ook het CBS, bevestigen wat wij in het tweede kwartaal ook op kantoor, bij Lighthouse Property Services, zagen; de markt voor woningen met een huurprijs van meer dan €2.500 per maand in Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout en omgeving blijft onverminderd sterk overeind en zorgde in juni en juli voor een record aantal huurtransacties.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

De keuze tussen verhuren of verkopen van uw woning hangt af van uw persoonlijke wensen, uw financiele doelstellingen, de locatie van de woning en nog vele andere factoren. Heeft u daarom behoefte aan professionele en heldere antwoorden op uw vragen over het goed verhuren of verkopen van uw woning, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met Renée Hanssen, Vivian Donders of Alison Mills van Lighthouse Property Services.  

VRAAG EEN GRATIS CONSULTATIE AAN 

Waarom Lighthouse Property Services?

Lighthouse Property Services is een erkende en gespecialiseerde (verhuur)makelaar met specifieke kennis van de woningmarkt in Haarlem en de omliggende plaatsen Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Heemstede, Overveen en Vogelenzang. 

Nieuwste woningen

Korte Poellaan 20 Verhuurd
Korte Poellaan 20
2012 VT Haarlem
€ 1.850 p.m. ex.
75m² 160m³ 3 kamers
Brakenburghstraat 4 B
Brakenburghstraat 4 B
2023 DV Haarlem
€ 1.845 p.m. ex.
85m² 419m³ 2 kamers

Wilt u eens kennis met ons maken?

Vul de onderstaande gegevens in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
×

Huren in De Meester

Appartementen in Haarlem

Schrijf u nu in!
Lighthouse Property Services
Lighthouse Property Services