Lighthouse Property Services gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Uw woning goed verhuren? Nu, is een goed moment

Expats en terugkerende Nederlanders verhuizen bij voorkeur in de zomervakantie

Verhuizing naar het buitenland, samenwonen of een andere reden waardoor u uw woning tijdelijk niet bewoont? Vanwege het coronavirus overwegen veel woningeigenaren om hun woning te verkopen. Terwijl er juist nu volop mogelijkheden zijn voor verhuur. En het goede moment om hierover na te denken is NU!

 

maak eEN verhuurAFSPRAAK 

 

Waarom verhuren?

Ondanks de huidige reisbeperkingen als gevolg van de coronacrisis, zijn er veel expat-gezinnen die zich deze zomer in Nederland zullen vestigen en Nederlandse gezinnen die vanuit het buitenland naar Nederland zullen terugkeren. Deze gezinnen zoeken, veelal voor een periode van één tot drie jaar, naar een comfortabele woning. Daarna besluit een deel van hen om een eigen woning te kopen, terwijl andere gezinnen door hun werkgevers weer naar het buitenland overgeplaatst worden.  

Waarom juist nu uw woning verhuren?

Medio juni versoepelen veel landen hun internationale reisbeperkingen. Dit moment valt samen met de periode waarop veel gezinnen met verhuisplannen hun zoektocht naar een geschikte woning starten. Zo kunnen ze hun kinderen namelijk het schooljaar af laten maken op hun oude school. In de zomervakantie verhuist het gezin, waarna de kinderen het nieuwe schooljaar op hun nieuwe school kunnen beginnen.

Dus als u overweegt om dit jaar uw woning te verhuren, bedenk dan nu alvast hoe u dit het best aanpakt. 

Bereidt u woningverhuur goed voor

Hoe lang stelt u de woning beschikbaar? Welk huurbedrag kunt u vragen? Hoe betrouwbaar is de huurder? Hoe kunt u uw woning het best verzekeren? Welke rechten heeft de huurder? Gaat uw hypotheekverstrekker akkoord met verhuur? Wanneer kunt u de huur verhogen of opzeggen? Met welke kosten moet u rekening houden en welke kosten zijn voor rekening van de huurder? En wist u dat er in Nederland verschillende soorten tijdelijke huurcontracten bestaan?

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar kan u goed adviseren bij het kiezen van het contract dat het best bij uw situatie past. Zij zorgen ervoor dat deze en andere zaken vooraf goed zijn gecheckt, geregeld en schriftelijk zijn vastgelegd en beantwoorden al uw vragen.

Vraag direct een vrijblijvend verhuurgesprek aan

Als erkende en gespecialiseerde verhuurmakelaars voor Haarlem en de omliggende plaatsen Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Heemstede, Overveen en Vogelenzang, begeleidt Lighthouse Property Services u bij het vinden van betrouwbare huurders en het goed verhuren van uw woning.

Renée Hanssen, Vivian Donders en Alison Mills van Lighthouse Property Services beantwoorden al uw vragen over het verhuren van uw woning professioneel en helder en adviseren u ook graag over zaken waar u zelf wellicht nog niet aan heeft gedacht. 

Wilt u meer weten? Maak dan gelijk een afspraak voor een gratis en vrijblijvend verhuurgesprek met Renée, Vivian of Alison.  

 maak eEN verhuurAFSPRAAK 

Wij nemen graag contact met u op

vul de onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met ons op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoeveel is ?